010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

ASML campus Velthoven

  • Veldhoven
  • -

Over

ASML, de toonaangevende speler in de wereld van computerchips, breidt uit op hun terrein in Veldhoven. Met een investering van maar liefst 1 miljard euro, gaan ze flink aan de slag. Denk aan extra fabrieksruimte, high-tech laboratoria, en natuurlijk ook kantoorplekken. Het doel? Ruimte creëren voor zo'n 16.000 teamleden, dat is meer dan het dubbele van de huidige bezetting!

Waarom al die uitbreiding? Nou, die enorme machines die ASML gebruikt voor chipproductie zijn zo groot als bussen! En met de vraag naar kleinere, snellere chips die door het dak schiet, moeten ze gewoon bijbenen. Het is een kwestie van groter denken en uitbreiden om de vraag bij te houden. Daar gaan ze dus vol voor!

De campus in Veldhoven is als een stad op zich. Naast kantoren en labs, heb je er logistieke centra en super-schone cleanrooms waar die futuristische chipmachines worden gebouwd.

Met de wereldwijde vraag naar chips voor gadgets als smartphones en tablets, is het geen wonder dat ASML de boel flink aan het uitbreiden is. Er wordt zelfs genoeg extra kantoorruimte bijgebouwd om 20 voetbalvelden te vullen en datzelfde geldt voor de cleanrooms.

Maar dat is nog niet alles: ASML heeft  extra grond gekocht voor toekomstige uitbreiding. Dat betekent niet alleen groei voor ASML zelf, maar denk aan meer banen in de bouw en indirecte sectoren zoals leveranciers, winkels en sportscholen. Het zou wel eens 48.000 extra banen kunnen opleveren.

ASML is niet alleen groot in technologie, maar ook in groene ambities. Ze streven naar een energieneutrale campus en hebben daarom topcertificeringen als BREEAM Excellent en WELL Gold of Platinum op het oog. Alles draait op groene energie en ze recyclen zelfs de warmte die ze produceren. Duurzaamheid zit in hun DNA, ondersteund door partners zoals Deerns, die hen adviseren over de nieuwste groene technologieën.

Info

Opdrachtgevers Bouw & Onderhoud: Kuijpers, Spie, Heijmans, Equans, Croonwolter&dros & VolkerWessels