010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

Franciscus Gasthuis

  • Rotterdam

Over

Het gloednieuwe gebouw van het Franciscus Ziekenhuis Rotterdam Noord staat klaar om in 2026 zijn deuren te openen, en het belooft een gamechanger te worden in de zorg. Dit project is het resultaat van jarenlang toegewijd werk van talloze collega’s en partners, en het is bedoeld om hoogwaardige, veilige en innovatieve zorg te bieden, nu en in de toekomst.

SPOEDPLEIN, OPERATIE- & INTERVENTIECENTRUM EN VROUW & KIND CENTRUM

Op de begane grond schittert het Spoedplein Rotterdam Noord, waar Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost samenwerken in één ruimte voor maximale efficiëntie en zorgkwaliteit. Daarboven prijkt het operatie- en interventiecentrum, voorzien van de nieuwste technologieën, zodat patiënten altijd de beste behandeling krijgen. En niet te vergeten, het Vrouw & Kind Centrum, een oase van samenwerking met verloskundigen en kraamzorg, in lijn met Franciscus’ streven naar gezinsgerichte zorg. Met 1-persoonskamers waar ouders bij hun kinderen kunnen zijn, en een Ronald McDonald Huiskamer voor extra comfort.

FRANCISCUS IN EEN NIEUW LICHT

Franciscus Vernieuwt op indrukwekkende wijze. Het gebouw is doordrenkt van de nieuwste technologieën en OK-technieken, ingericht om optimale zorg te bieden en te voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Daglicht stroomt overvloedig binnen, efficiënte looproutes zijn uitgestippeld en kleuren worden op natuurlijke wijze gebruikt, alles om patiënten zich op hun gemak te laten voelen en een prettige werkomgeving te creëren. Plus, met 794 zonnepanelen op het dak en nog eens 319 op de bestaande bouw, en een volledig gasloze energievoorziening, is het gebouw een ware duurzame krachtpatser.

OPLEIDINGSZIEKENHUIS VAN TOPKWALITEIT

Franciscus Ziekenhuis streeft naar topklinische excellentie, elke dag opnieuw. Met meer dan 338 medisch specialisten en 4.700 toegewijde medewerkers werkt het ziekenhuis samen met andere zorgaanbieders in de regio Rotterdam om zowel basis- als gespecialiseerde zorg van topkwaliteit te bieden aan haar patiënten.

Info

Opdrachtgever: Unica