010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

ABN AMRO

  • Amsterdam Zuid Oost

Over

Bosman en BAM Bouw en Techniek bundelen hun krachten voor dit megaproject. Samen vormen ze de BBC (Bosman-BAM combinatie) en gaan ze aan de slag met de technische installaties van ABN AMRO’s nieuwe thuisbasis, een reusachtig gebouw van meer dan 100.000m².

Het huidige ABN AMRO kantoor, een icoon uit de jaren tachtig, wordt volledig getransformeerd tot een state-of-the-art, duurzaam pand dat voldoet aan de strenge Paris Proof normen. Edge en BAM Bouw en Techniek leiden de transformatie, in nauwe samenwerking met de originele architect Broekbakema. Duurzaamheid zit hierbij in elke steen.

Wat nog meer? Nou, zo’n 70.000 m² van het pand wordt hergebruikt en de materialen die vrijkomen krijgen een tweede leven. Op het dak en langs de gevel schitteren straks 10.500 m² aan zonnepanelen, waardoor het gebouw een flinke energieboost krijgt en het verbruik drastisch wordt verminderd. Circulaire principes zorgen ervoor dat niks onbenut blijft.

En laten we het hebben over slimme technologieën! Het gebouw krijgt ‘slimme plafonds’ met LED-verlichting, warmteregulatie en sensoren die alles meten, van het klimaat tot de bezetting. Werknemers zullen zich er niet alleen lekker voelen, maar het zal ook hun welzijn en gezondheid bevorderen. En dat is nog niet alles: het pand wordt bekroond met een BREEAM Excellent certificaat voor duurzaamheid.

In 2027 wordt het nieuwe ABN AMRO kantoor een bruisende hub, goed voor het milieu én de lokale gemeenschap.

Info

Opdrachtgever: BAM & Bosman