010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

Hoog Catherijne

  • Utrecht

Over

Het Voorzetgebouw, met een esthetisch ontwerp van STIR architecture ,  heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bevat vele uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven. Achter de nieuwe entree verrijst een hoog atrium. Langs de te renoveren winkelpassages komen diverse te verbouwen commerciële units met daar boven op 3 bouwlagen aan kantoren. Tevens wordt het hele project voorzien van een nieuwe technische installatie.

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 13.000 m² winkel- en kantoorruimte en de renovatie van het kantoorgedeelte van het huidige voorzetgebouw (6.000m²) en wordt naar verwachting in het najaar van 2017 opgeleverd. De tweede fase omvat de renovatie van  kantoor Duvenborch (900 m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte.  Tussen deze fases zit een pauze van ruim een jaar, zodat de Gemeente Utrecht Stationsplein Oost kan realiseren. De eindoplevering van fase 2 staat gepland voor medio 2019.

Het project kan met recht een binnenstedelijke uitdaging genoemt worden; ruimte om te bouwen is er nauwelijks. De bouwplaats is beperkt bereikbaar waardoor het noodzakelijk is om te werken met een torenkraan van een derde partij. Deze wordt overdag gebruikt voor werkzaamheden in opdracht van de Gemeente Utrecht rond de nieuwe fietsenstalling en busbaan, waardoor onze werkzaamheden met de torenkraan in de avonduren zullen plaatsvinden.

Info

Opdrachtgever: Boele & van Eesteren