010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

Renovatie Binnenhof

  • Den Haag

Over

Het Binnenhof, het episch centrum van onze democratie, straalt als een waar monument in Nederland. Hier vinden we de Eerste en Tweede Kamer, de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken, omringd door de iconische Ridderzaal. Terug in de dertiende eeuw begonnen, heeft het Binnenhof voortdurend veranderingen ondergaan – gebouwd, afgebroken en gerenoveerd. Deze mix van architectuurstijlen en historische elementen, zoals de prachtige stijlkamers, wandbekledingen en plafondschilderingen, maakt de renovatie des te opmerkelijker.

Het Binnenhof onthult niet al zijn geheimen, en dat geldt zeker voor de renovatiewerkzaamheden. Sommige informatie wordt vertrouwelijk behandeld, variërend van openbaar tot staatsgeheim. Dit omvat ook de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden van Heijmans, vooral als het gaat om de beveiliging. Slechts een zorgvuldig gescreende groep collega’s is op de hoogte van de beveiligingstechnologieën, zoals camera’s en veiligheidsglas.

Gelegen in het bruisende centrum van Den Haag, zet Heijmans zich in om de impact van de renovatie op bewoners, verkeer en ondernemers te minimaliseren. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een bouwhub, waar medewerkers en goederen elektrisch worden vervoerd naar de bouwplaats. Zo blijft het historische hart van Nederland, Het Binnenhof, een plek van betovering en vooruitgang.

Maar dat is nog niet alles! Als kers op de taart hebben het Rijksvastgoedbedrijf en drie vooraanstaande TBI-bedrijven, waaronder Croonwolter&dros, hun krachten gebundeld voor de renovatie van de Tweede Kamer. “Wat een eer om deel uit te maken van dit bijzondere project,” aldus de trotse partners. De zomer van 2021 markeerde het begin van deze spannende reis naar vernieuwing.

De renovatie van de Tweede Kamergebouwen binnen het Binnenhofcomplex wordt mogelijk gemaakt door een dynamische combinatie van TBI-bedrijven. J.P. van Eesteren leidt de bouwactiviteiten, Croonwolter&dros de installaties en aannemingsbedrijf Nico de Bont legt zich toe op de restauratie van de eeuwenoude monumenten.

Met deze krachtige alliantie en ons oog op de toekomst, staan we klaar om de Tweede Kamer te transformeren tot een eigentijdse en functionele ruimte die onze democratie waardig is.

Info

Opdrachtgever: Croonwolter&Dros, JP van Eesteren