010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

RottaNova

  • Rotterdam
  • 80 mln

Over

Welkom bij RottaNova, het nieuwe wooncomplex dat verrijst tussen de Hoogstraat, Binnenrotte, Grotemarkt en Dominee Jan Scharpstraat in Rotterdam. Dit project, ontwikkeld door Van Herk Groep en NEOO, belooft een moderne toevoeging te worden aan het historische hart van de stad. Met alle benodigde vergunningen op zak, staat de bouw gepland om na de zomer van start te gaan.

RottaNova omvat in totaal 259 woningen, variërend van huur- tot koopwoningen in verschillende prijscategorieën. De plint van het gebouw biedt ruimte aan diverse voorzieningen, waaronder horeca, winkels, creatieve bedrijfsruimten en een publieke fietsenstalling. Hiermee transformeert de Grotemarkt tot een levendig stedelijk plein, waar het oorspronkelijke hart van de stad weer tot leven komt.

Met twee imposante torens van 67 en 61 meter hoog wordt RottaNova een blikvanger in het Rotterdamse stadslandschap. Ontworpen door Frits van Dongen Architecten, belooft het project een mix van woningen, met diverse woningtypen en buitenruimtes. De gevels, gekenmerkt door beton en lichtgeel metselwerk, verwijzen naar de nabijgelegen Laurenskerk, terwijl de groene daktuin een oase van rust biedt in het bruisende centrum.

Met een ondergrondse parkeergarage voor 100 auto's, bereikbaar vanuit de parkeergarage van de Markthal, wordt ook aan mobiliteit gedacht. De bouw wordt naar verwachting eind 2027 afgerond, met de verkoop van koopwoningen gepland voor het komende jaar.

RottaNova belooft een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van Rotterdam.

Info

Opdrachtgevers: NEOO, van Herk Groep, JP van Eesteren, Dura Vermeer