010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

Vertrek en Lounge 1

  • Schiphol

Over

VolkerWessels realiseerden dit project in bouwteamverband met andere main contractors met een asset management contract, Schiphol en adviseurs. Het team startte vanaf de VO fase en is verantwoordelijk voor DO en UO, waarbij VolkerWessels Bouw Schiphol de afstemming tussen main contractors en Schiphol coördineerde.

Het project kende een korte doorlooptijd en er werd midden in de operationele omgeving gebouwd, wat veel afstemming met betrokken stakeholders vergde en tijdige passende voorzieningen om te allen tijde het reisproces met zo min mogelijk hinder doorgang te laten vinden.

Schiphol heeft een één terminal-concept, waarbij alle faciliteiten onder één dak worden geplaatst. De faciliteiten worden in drie secties verdeeld: vertrekhal 1, 2 en 3. Schiphol gaat in Vertrek 1 de lucht in om de ruimte daar nog slimmer te benutten. Met een mezzanine wordt een extra verdieping gecreëerd, net als in de andere vertrekhallen. De herinrichting van Vertrek & Lounge 1 moet gereed zijn voordat de eveneens door VolkerWessels Bouw Schiphol gerealiseerde tijdelijke vertrekhal (Vertrek 1 – balierij 1a) gedemonteerd kan worden ten behoeve van de realisatie van de nieuwe (op Terminal 1 aansluitende) Terminal A die in 2023 klaar moet zijn.

Info

Opdrachtgever: VolkerWessels