010 300 7160
2e IJzerstraat 6, Rotterdam
Alle projecten

WTC Amsterdam

  • Amsterdam

Over

Het WTC aan de Amsterdamse Zuidas ondergaat een forse metamorfose. Ballast Nedam stript de huidige D-toren tot op het betonskelet. Daarna bouwen we er een nieuwe ‘toren’ van 22 verdiepingen aan vast en zetten we 10 verdiepingen op de huidige D- toren. Tot slot breiden we het nieuwe gebouw uit met drie nieuwe paviljoens onder een mooie golvende overkapping. Met een nieuw en eigentijds gezicht én 20% meer kantoorruimte.

De nieuwe transparante, bijzonder belijnde gevel maakt het WTC weer helemaal een gebouw van deze tijd. Erachter bevindt zich straks 17.000 m2 volledig gerenoveerde en 32.000 m2 nieuwe vloeroppervlakte. Ook de parkeergarage breidt uit om aan te sluiten op de moderne eisen en behoeften van gebruikers. Ballast Nedam is volledig verantwoordelijk voor de realisatie en afbouw, tot aan casco oplevering van kantoorruimtes.

De uitbreiding is een complex project. De D-toren moet eerst zorgvuldig gestript worden. Om overlast te beperken, verwijderen we als laatste de huidige gevel. Daarna kunnen we pas beginnen met de renovatie en nieuwbouw. Een belangrijk onderdeel is de fundering, waaronder het versterken van de bestaande fundering. Specialistisch werk in ontwerp en uitvoering en noodzakelijk om de tien nieuwe bouwlagen te kunnen dragen.

Info

Opdrachtgever: Ballast Nedam