Kim als eigen baas

 

Al 7,5 jaar is Kim een waardevolle en trouwe collega binnen BOEG. Ze vertelt graag over haar ups en downs op de werkvloer en haar kijk op werkgeluk.

Haar BOEG-reis begon toen ze via een bekende op de hoogte werd gebracht van een vacature die destijds open stond. Met kleine kinderen thuis zocht ze naar een balans tussen werk en privé, wat haar leidde naar een rol als commercieel ondersteuner voor 20 uur per week. Naarmate haar kinderen ouder werden, ontstond er ruimte voor groei en Kim nam de stap naar een fulltime positie als office manager voordat ze uiteindelijk haar huidige rol van (financieel) administrateur op zich nam.

Hoewel Kim vóór haar tijd bij BOEG niet onwijs bewust bezig was met werkgeluk, veranderde dat snel. “BOEG kwam destijds op mijn pad, wat heel goed bij mij paste,” vertelt ze. “En sindsdien begon ik wel bewuster na te denken over mijn werkgeluk, omdat dat ook gestimuleerd werd.”

”Voor elkaar krijgen dat jouw werk voor jou werkt”

Voor Kim betekent “Baas Over Eigen Geluk” de vrijheid om de regie te nemen over je eigen welzijn op het werk. “Het betekent voor mij dat je de ruimte mag voelen om de regie te pakken om voor jezelf te zorgen,” legt ze uit. “Je zit onwijs veel van je tijd op je werk en je moet het voor elkaar krijgen dat jouw werk voor jou werkt. Dat creëren voor jezelf is voor mij Baas Over Eigen Geluk.”

”Ik vroeg mij af of ik om mij heen moest gaan kijken”

Haar zoektocht naar werkgeluk kwam met ups en downs. “Ik heb periodes gehad dat ik even in een dip raakte,” deelt Kim eerlijk. “Dat ik mezelf afvroeg: is dit nou wel wat ik wil?.” Ze was een periode erg ongelukkig met haar werkzaamheden. Ze zat niet lekker in haar rol, maar wel lekker bij BOEG. Dat maakte het heel dubbel voor haar. ‘’Ik vroeg me af of ik om mij heen moest gaan kijken’’. Ze koos ervoor om het gesprek aan te gaan om te vertellen hoe ze zich voelde. ‘’Het was met elkaar even zoeken naar hoe ik in mijn kracht gezet kon worden, maar dat is uiteindelijk gelukt’’. Het onprettige gevoel verdween toen weer voor Kim.

Kim vertelt dat het nemen van de juiste stappen belangrijk is om werkgeluk te bevorderen. “Het zijn vaak de (on)bewuste stappen die je neemt om een onprettig gevoel dat je ervaart weg te nemen,” zegt ze. Ze benadrukt ook het belang van het kennen van je eigen verantwoordelijkheden en het stellen van grenzen. “Is het iets wat ik aan de kant kan zetten, of omhels ik het onprettige gevoel te veel? Alles gaat niet altijd zoals je het wilt, maar maak de juiste afweging voor jezelf,” adviseert ze anderen die streven naar meer controle over hun werkgeluk.