Wat ben ik blij dat ze me appte – Mireille

Collega Mireille schrijft maandelijks een blog rondom een thema. Deze maand trapt ze de reeks af met een onderwerp waar vrijwel iedereen mee te maken heeft op het moment.

“De laatste weken probeer ik vaak ’s avonds met een vriend of vriendin lekker een stuk door Rotterdam te wandelen. Overdag komt het er meestal niet van en in de ochtend ben ik nou eenmaal niet op m’n best ;-). Een heerlijk moment om samen te zijn en te zwijgen. Bijna altijd zijn het toch gesprekken die uiteindelijk leiden naar het omgaan en ‘dealen’ met de situatie waar we met zijn allen inzitten. Het thuiswerken, het combineren van werk-privé, de corona kilo’s, bewegen, het zoeken van de afwisseling, kinderen die volledig thuis zijn, communicatie met collega’s, het missen van fysieke, sociale momenten, het in een flow komen en blijven noem maar op. Veel onderwerpen die te maken hebben met dat thuiswerken, vitaal zijn en blijven. Iedereen gaat daar op z.n eigen manier mee om, probeert daar een weg in te vinden en heeft een andere behoefte aan aandacht en oplossingen.

Gisteren appte mijn vriendin, ze woont om de hoek, heeft 3 schoolgaande kinderen en een pittige baan. Of ze vandaag bij me kon komen werken. Wat was ik blij dat ze appte. Mijn zoon was bij zijn vader en ik had het huis voor me alleen. Hoe heerlijk dat ik van mijn werkplek haar werkplek kon maken, een plek die voor mij normaal en gewoon is geworden en juist voor haar zo’n enorme bijdrage levert aan haar vitaliteit. Zij in alle rust aan de keukentafel, ik aan mijn bureau. Wat hebben we allebei een top werk dag gehad. Terwijl ik dit zit te schrijven zit zij nog hard te typen, Inmiddels hebben we er wel een heerlijk biertje bij gepakt. Wat ben ik trots op haar dat ze me appte. Vaak zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken.

En nu ga ik heerlijk van het weekend genieten, hoop jullie ook.”

#thuiswerken #effectief thuiswerken #vitaliteit #BaasOverEigenGeluk