Welk project bezoek jij op 2 juni, Dag van de bouw?

Zaterdag 2 juni is het de Dag van de bouw. Op deze dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor het publiek. Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe het er achter die hekken uitziet? Dit is je kans om een kijkje te nemen, aannemers te spreken, een blik in de toekomst te krijgen met een VR bril óf misschien wel het terrein te overzien vanuit een bouwkraan. BOEG heeft een overzicht gemaakt van haar favoriete projecten die op 2 juni open zijn voor publiek.

Tuin van Noord, Rotterdam – BAM Wonen

Dit is een uniek project in Rotterdam. Met behoud van alle cultuurhistorische waarden wordt hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd. De meeste gebouwdelen blijven bestaan en krijgen een nieuwe bestemming. Denk aan koopwoningen, horeca, woonwerkeenheden, kantoorruimtes en tal van andere maatschappelijke functies. Een aantal niet oorspronkelijke delen van het complex zijn of worden gesloopt voor de buurttuin.

Parkeergarage Garenmarkt, Leiden – Dura Vermeer & BESIX

De parkeergarage Garenmarkt is bijzonder door te bouwen in de binnenstad in de nabijheid van monumentale panden en de uitvoeringsmethodes die worden toegepast om ondergronds te bouwen. De parkeergarage biedt straks ruimte aan 425 auto’s. Op dit moment staat de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water, maar onder water gebeurt er van alles.

FRAME Kopblok Houthaven, Amsterdam – Era Contour

Frame is een bijzonder project in de Amsterdamse Houthaven, welke ERA Contour bouwt in opdracht van projectontwikkelaar Synchroon. Het gebouw springt eruit vanwege haar opvallende architectuur.

Fenixloods, Rotterdam-Katendrecht – Heijmans Woningbouw B.V.

De voormaling industriële Fenixloodsen op Katendrecht worden getransformeerd tot multifunctioneel gebouw. Bovenop de bestaande loods wordt een tafelconstructie geplaatst. Deze tafelconstructie zal 205 loftappartementen en 7 kadewoningen bevatten. De bestaande loods zal plaats bieden aan onder andere Circus Rotjeknor, Codarts Circusschool, Conny Janssen Danst.

Parq Residence, Wassenaar – Cordeel Nederland B.V.

Een monumentaal pand dat stamt uit 1933 en is gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Samuel de Clercq. In het Rijksmonument en in de nieuwe vleugel worden 35 moderne appartementen ontwikkeld, die alle luxe en wooncomfort bieden die men zich maar kunnen wensen.

Ga jij erop uit op zaterdag 2 juni en ben je geïnteresseerd in een van de bovenstaande projecten? Klik op het project voor bezoektijden en activiteiten op de verschillende bouwplaatsen.