Goede voornemens of niet?

De eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er al weer op en maandag is de vakantie écht voorbij.

De start van een nieuw jaar is vaak het moment dat er teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar. Hoe was mijn jaar? Waar ben ik tevreden over en trots op? Wat had er anders gekund? Een vraag die daar automatisch op volgt is: wat ga ik dit jaar anders doen? De welbekende goede voornemens…

Hoe zorg je er nou voor dat je deze ook volhoudt? BOEG helpt jou graag met een succesvol 2020. Zie hier 5 tips om jouw goede voornemens vol te houden.

1. Stel realistische doelen
Het is veel leuker om doelen te halen dan doelen niet te halen. Zorg er dus voor dat jouw doelen voor 2020 realistisch en ook echt haalbaar zijn. Misschien zijn er ook al doelen die je op korte termijn kunt behalen, dit werkt extra motiverend om je in te zetten voor de langere termijn doelen.

2. Wees niet te streng
Vaak ben je erg streng voor jezelf als je goede voornemens maakt. Als het niet lukt heb je gefaald. Dit zien als falen werkt ontzettend demotiverend. Geef jezelf gewoon een nieuwe kans en zie het niet als falen.

3. Stel een positief doel
Denk NIET aan een blauwe olifant. Waar dacht je aan? Precies… Als je wilt stoppen met een bepaalde gewoonte is het logisch dat je aan niets anders kan denken dan die ene gewoonte. Dit maakt het extra moeilijk om vol te houden. Verander daarom je goede voornemen van ik wil iets niet meer doen naar ik wil iets wél doen.

4. Beeld je de nieuwe situatie in
Maak een voorstelling van de situatie waar je naartoe wilt. Hoe ziet deze eruit? Wat moet je hiervoor doen? etc. Houd dit beeld voor ogen en niet het beeld waarvan je juist af wilt. Een doel/streven hebben werkt positief!

5. Deel je goede voornemens
Vertel je goede voornemens aan anderen. Op deze manier is het bespreekbaar, bekend en kan je het niet meer ontkennen. Goede voornemens kunnen ook kracht geven, zeker als je het samen met anderen doet.

Vooral bij dit laatste punt kan BOEG jou helpen. Is jouw doel het vinden van een nieuwe baan die beter bij je past en aansluit bij jouw wensen? Deel dit voornemen met ons en wij begeleiden jou in het proces van het vinden van een passende nieuwe uitdaging in de Bouw, Elektrotechniek, Installatietechniek of Financieel.

Ben je benieuwd naar de actuele openstaande vacatures van BOEG? Klik hier en reageer voor een kennismaking waarin we de mogelijkheden bespreken.

Heel veel succes met alle goede voornemens voor 2020!