Lunchen als een baas

Ben jij, zoals velen, de komende tijd aan huis gekluisterd? BOEG is er voor jou, door jou elke dinsdag en donderdag van tips te voorzien voor deze thuis(werk)periode. Vandaag zorgen we voor een portie inspiratie voor de lunch!

Het is namelijk belangrijk om af en toe een pauze in te lassen als je thuis aan het werk bent. De lunch is hier een goed moment voor. De 5 favorieten van BOEG vind je hier:

  1. Tosti speciaal

    Een klassieker, maar dan met een beetje extra! Neem twee sneetjes volkorenbrood en beleg deze royaal met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, salami en blaadjes basilicum. Plaats de sandwich in een tosti-ijzer of bij gebrek aan een tosti-ijzer in een koekenpan. Mix vervolgens een eetlepel mayonaise met een eetlepel pesto voor een lekkere saus erbij.

  2. Salade Roquefort


    Vul een kom met een flinke hand rucola en veldsla mix. Voeg hier wat beetgare haricots verts, een handje pecannoten en gebrokkelde roquefort kaas aan toe. Maak een dressing van citroensap (1 citroen),  2 tl citroenrasp, 50 gr geraspte parmezaanse kaas, scheutje olijfolie en peper en zout.

  3. Hele snelle quiche

    Doe wat spekreepjes in een mok en verwarm deze 2 minuten op 700 watt in de magnetron. Snijd vervolgens wat oud witbrood in blokjes van 1cm en voeg deze toe aan de spekreepjes. Snijd bosuitjes in ringetjes en voeg ook deze toe aan de spekjes en witbrood. Klop tot slot eieren met wat slagroom, peper en zout op. Schenk het mengsel in de mok en hussel alles door elkaar. Zet de mok in de magnetron en verwarm 5 minuten op 700 watt.

  4. Smoothie bowl

    Meng 1 el pindakaas, 1 banaan, een scheut amandelmelk, een scheut kokosmelk en wat cacaopoeder in een blender of met een staafmixer. Hak wat noten fijn en voeg samen met wat, granola en/of extra stukjes banaan toe aan de smoothie.

  5. Nóg 21 recepten

    Een deel van het BOEG kerstpakket was vorig jaar een kookboek met de favoriete gerechten van alle kantoormedewerkers. Deze is nu HIER digitaal voor iedereen toegankelijk. Wellicht wat uitgebreid voor tussen de middag, maar ’s avonds moet er ook gegeten worden!

Eet smakelijk!