Van trainee tot adviseur, Mike van Suchtelen

In juli 2021 is Mike gestart als commercieel trainee bij BOEG. Tijdens een commercieel traineeship bij BOEG word je in een periode van 7 maanden klaargestoomd tot adviseur. Hoe je dit traineeship doorloopt en wanneer je officieel adviseur bent heb je helemaal zelf in de hand. Mike, die zijn traineeship in 4 maanden afrondde, vertelt je over zijn ervaringen tijdens het traineeship.

“Via via kwam ik op de website van BOEG terecht. Ik wilde graag in de arbeidsbemiddeling werken, omdat veel vrienden van mij dat ook al deden, maar ik had nog geen ervaring hierin. Ik heb Mireille (HR manager bij BOEG) gebeld en na een gesprek kwamen we tot het traineeship. Op deze manier kon ik al werkende het vak leren.

Ik heb het traineeship als heel fijn ervaren. Je wordt enerzijds veel begeleid en ondersteund en aan de andere kant word je in het diepe gegooid. Het vak is eigenlijk gewoon ondernemen, gewoon doen. Bellen, bellen, bellen… en wellicht komt daar een fout uit. Maar van fouten leer je! Ik heb trainingen gekregen over bijvoorbeeld de Installatie branche, de systemen waarmee gewerkt wordt en de verschillende dienstverbanden. Uiteindelijk leer je het meeste van gewoon doen!
Ik heb mezelf echt zien groeien en daar ben ik wel heel trots op! Ik begon bij nul en het gaat nu al stukken beter dan aan het begin. Toen ik startte had Randy (manager Installatietechniek) zijn sabbatical van een maand, deze krijg je na 5 jaar in dienst te zijn bij BOEG. Iemand moest in die periode het contact met een van zijn klanten onderhouden. Ik dacht; iemand moet het doen, dus kom maar op! Sindsdien gaat het contact met die klant via mij!

Mijn groei voor de komende periode zie ik vooral nog in het finetunen. Doordat ik veel dingen zelf heb opgepakt en na een paar maanden al plaatsingen had gerealiseerd ben ik snel door het traineeship heen gefietst. Maar in de praktijk werk ik hier nog maar 6 maanden. Vooral bepaalde gesprekken kunnen leiden is iets waar ik nog in wil groeien.

Ik vind het leuk als ik ergens nieuw ben. Vaak is iedereen dan bereid om je op weg te helpen. Mijn team, team Bouw en BOEG in het algemeen is heel behulpzaam! Je krijgt hulp maar ook ruimte, dat vond ik leuk aan mijn traineeship. Voor iemand die geen ervaring heeft in de arbeidsbemiddeling zou ik zeker het traineeship aanraden. De inhoud is sterk, je krijgt extra aandacht, collega’s helpen je waar nodig en het geeft je de ruimte om het vak te leren kennen.”