Wanneer was jij Baas Over Eigen Geluk? – Mireille

Collega Mireille schrijft regelmatig een blog rondom een thema. Wanneer was jij Baas Over jouw Eigen Geluk??

Afgelopen april hadden we bij BOEG de prachtige lancering van onze missie Baas Over Eigen Geluk, want dat is waar BOEG voor staat. Zelf heb ik veel collega’s bij wie sporten in hun genen, hun DNA zit. “Hellup!” denk ik dan. “Waarom is dat voor mij altijd zo’n hoge drempel?” Ik weet minstens 10 redenen te bedenken om vooral niet die sportschoenen aan te trekken. Een tussenweg is meestal ook geen optie. Volgens mij heb ik de gave om dan alle slechte dingen ervoor in de plaats te zetten. Ook gezellig, maar daarover een andere keer meer ;-). April was tevens de maand dat ik jarig was. Bewust of onbewust werd ik wakker met een onbestemd gevoel. Een onbekend, maar op de een of andere manier een lekker gevoel. Iets in mij kriebelde dat ik naar buiten wilde, bewegen, energieker worden. Een lieve vriendin had aangegeven dat ze een trainer kende met wie ze ging sporten. Dat wilde ik ook: een stok achter de deur en gaan. Ik weet dat diëten niks voor mij is, maar dit voelde goed.

Inmiddels is het juni en ik heb de smaak helemaal te pakken. Ik geloof het af en toe nog steeds niet maar ik kijk er iedere keer zelfs naar uit. Ik voel me er heerlijk bij. Hoeveel Baas Over Eigen Geluk wil je zijn?! Want hoe je ook gestimuleerd wordt, hoeveel mogelijkheden er ook zijn, wat je ook aangeboden wordt, uiteindelijk ben je zelf aan zet. Niemand anders dan jij kan die laatste stap zetten om het ook echt te gaan doen. Laat je inspireren, ga het gesprek aan, doe wat voor jou goed is en ga ervoor. Dat maakt je leven zoveel mooier.

Wanneer was jij Baas Over Eigen Geluk?