Als trainee thuiswerken

Een aantal weken na de start van het traineeship van Sabrina en Chenoa liepen de besmettingen in Nederland weer op en besloot BOEG opnieuw volledig vanuit huis te werken. Wat vonden ze hiervan en hoe gaan ze hier mee om? Sabrina en Chenoa vertellen wat hun kijk is op het thuiswerken tijdens het traineeship.

Chenoa: “Na 6 maanden thuiswerken (bij mijn vorige werkgever) zat ik bij BOEG eindelijk weer op kantoor. Het was een leuke en leerzame maand met veel informatie over het vak. Dus ik dacht gelijk NEE! Niet weer thuiswerken…”

Sabrina: “Ik schrok best wel na het nieuws dat we allemaal thuis gingen werken, maar mijn collega’s hebben mij gerustgesteld en geholpen met alles. In het begin was het ook wel lastig om het werkritme te vinden. Gelukkig heb ik een werkkamer dat nu mijn kantoor is. Na een werkdag trek ik deze deur achter mij dicht en ben ik weer ’thuis’! Ook tijdens de lunchpauze ga ik echt weg uit deze ruimte.”

Chenoa: “Ik probeer elke dag een normale outfit aan te trekken, maar soms lukt dat niet en zit ik in een joggingsbroek achter mijn laptop. Thuis sta ik bekend om mijn planningen. Dit doe ik voor het thuiswerken ook. Ik plan al mijn werkzaamheden in, zodat ik weet wat ik moet doen op een dag of in een week en hoeveel tijd ik daarvoor heb.

De eerste maand thuiswerken zit er inmiddels op en het ging mij best wel goed af. Al begin ik wel steeds meer mijn collega’s en de sfeer op kantoor te missen.”

Sabrina: “Soms vind ik het thuiswerken best eenzaam, doordat je niet kunt overleggen of kunt grappen met collega’s. Gelukkig spreken we elkaar in ieder geval twee keer per week als team. Het begint steeds meer te wennen, al is een ideale situatie toch wel weer op kantoor. Als ik kon kiezen zou ik 1 of 2 dagen thuiswerken en de rest op kantoor. Het thuiswerken heeft ook wel voordelen, namelijk meer focus en het scheelt reistijd!”

Chenoa: “Ook ik zou het liefst 3 dagen op kantoor werken, zodat ik mijn collega’s om me heen heb en 2 dagen thuiswerken voor de efficiëntie!”

Heel veel succes Chenoa en Sabrina in de maanden die nog komen gaan. Het gaat hartstikke goed, ook thuis!