In een hittegolf blijven functioneren doe je zo

Het kwik is weer gestegen naar het niveau dat de mussen van het dak vallen. Wat doe je in de situatie dat je zelf ook op het dak(terras) wilt zitten, maar wegsmelt op kantoor?

 1. Kies voor luchtige kleding

  Op de meeste werkplekken gelden er kledingvoorschriften. Kies daarom in ieder geval voor luchtige kleding in lichte kleuren van dunne stof.

 2. Drink genoeg water

  Misschien is dit wel de allerbelangrijkste tip, eentje die vaak toch wordt vergeten. Drink genoeg water! Water drinken blijft de beste manier om je lichaam te koelen. Heb je liever iets met een smaakje? Voeg dan eens citroen, munt en/of komkommer toe.

 3. Zet onnodige apparaten uit

  Alle elektrische apparaten geven warmte af. Een ruimte kan al snel opwarmen door alle lampen, computers, laptops en lampen. Zet daarom alle apparaten die je niet gebruikt uit om de hitte te beperken.

 4. Blijf in beweging

  Het is misschien verleidelijk om juist zo min mogelijk te bewegen als het buiten 35 graden is. Maar juist in beweging blijven helpt voor een goede doorbloeding. Een goede doorbloeding zorgt er weer voor dat je lichaam zichzelf goed kan blijven afkoelen.

 5. Bouw je eigen airco

  No airco, no problem! Je kunt namelijk je eigen airco bouwen. Het enige dat je nodig hebt is een ventilator, een emmer en een goede voorraad ijsblokjes. Vul een emmer met water en ijsblokjes. Zet deze voor de ventilator et voilà, een heerlijk koele wind.

Denk tot slot vooral aan de heerlijke koude douche die je kunt nemen als je thuis komt. Zo moet het toch lukken om deze warme werkdagen te overleven. Succes!