Ontspanning nodig tijdens het thuiswerken?

Voor iedereen, in elke beroepsgroep en op elke locatie, geldt dat je af en toe pauze moet inlassen. Een aantal keren per dag is het tijd voor ontspanning. Ontspanning is voor iedereen natuurlijk anders. BOEG heeft een paar tips voor jou op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

  1. Frisse lucht – 8 uur achter elkaar binnen zitten achter een scherm, daar wordt niemand blij van. Zorg voor frisse lucht tijdens jouw pauzemoment. Ga in de vensterbank zitten, zet de balkondeuren open, ga een rondje lopen, plof neer in de tuin óf zoek een natuurgebied bij jou in de buurt op. Kinderen die thuis zitten hebben ongetwijfeld ook behoefte aan frisse lucht, dus neem die voor zover mogelijk lekker mee naar buiten!
    Onthoud hierbij natuurlijk wel de adviezen van het RIVM. Houd voldoende afstand, vermijd fysiek contact en hoest in de ellebogen. Onze collega Barbara heeft, zoals je op de foto hierboven ziet, vandaag de Ackerdijkse plassen bezocht met haar gezin. Op een plek als deze is er genoeg ruimte voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen én is er voldoende ruimte om afstand te houden.
  2. Sporten – Alle sportscholen zijn dicht, maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet kunt bewegen. Ga een rondje wandelen, fietsen of hardlopen. Daarnaast staat Youtube vol met workouts die je thuis en zonder apparaten kunt doen, >>Workout 1, workout 2 & workout 3.
  3. Powernap – Voor sommigen werkt dit averechts maar voor anderen doet een powernap wonderen! Heb je even een dipje? Ga even op de bank of in bed liggen, zeg je wekker op maximaal 20 minuten en doe je ogen dicht.
  4. Thee/koffie drinken op de bank – Een warme kop koffie op thee kan heel ontspannend werken. Maak hier een paar keer per dag wel écht even een moment van in plaats van achter de computer.
  5. Yoga/mindfulness – Wil je écht even ontspannen kun je een moment pakken voor yoga of een paar minuten mindfulness. Voor de beginners onder ons kun je voor yoga natuurlijk ook terecht op Youtube. En voor een paar minuten mindfulness kun je de app Headspace downloaden. De eerste paar sessies kun je gratis uitproberen!

Heb jij nog meer ontspanningstips? Deel deze met ons!

Donderdag vind je hier weer nieuwe tips om de komende periode thuis te kunnen werken.