Thuis aan het werk de komende tijd?

Veel van ons zullen op dit moment thuis aan het werk zijn. Dit kan natuurlijk even wennen zijn. Hoe doe je dit, zonder je collega’s om je heen?

  1. Houd voldoende contact met collega’s. Dit kan natuurlijk telefonisch, via Whatsapp, via de mail, maar ook door te videobellen. Dat laatste is een belangrijke tool om elkaar up to date te houden. Plan 1x per week, maar misschien wel elke dag een moment in om als team te videobellen en met elkaar de dag of week door te nemen. Er zijn verschillende programma’s om met meerdere personen te videobellen.
  2. Begin de dag alsof je gewoon naar kantoor zou gaan: Sta op tijd op, neem een warme douche, kleed jezelf aan, ontbijt en start je werkdag met een kop koffie.
    Het is misschien verleidelijk om in je pyjama plaats te nemen achter je laptop en te gaan bellen. Niemand die je ziet! De kans is alleen dat je hierdoor in de ‘chillmode’ terecht komt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  3. Plan pauzemomenten in. Thuis werken betekent namelijk ook thuis ontspannen! Ga eens een rondje lopen, maak een lekkere lunch voor jezelf en ga even achter de computer vandaan.
  4. Een aantal zullen ook kinderen thuis hebben zitten in verband met het sluiten van de scholen. Thuis werken en verveelde kinderen is natuurlijk lastig te combineren.

BOEG geeft jouw de komende weken tips om tijdens deze thuiswerkperiode je focus te behouden én af en toe te ontspannen. Houd de komende week onze social media én website in de gaten. In ieder bericht geven we tips om bovenstaande aandachtspunten in de praktijk te brengen. BOEG sleept je hier doorheen!

Tot slot: was je handen, vermijd fysiek contact en let een beetje op elkaar!