#InternationaleVrouwendag

Het CBS constateert dat het percentage vrouwen in de bouw al jaren ongeveer hetzelfde is, namelijk 9% van de werknemers. Ook bij BOEG herkennen we dit percentage. Momenteel is het percentage vrouwelijke werknemers in de bouw en techniek binnen BOEG 9,6%.

Het percentage vrouwen in topfuncties binnen de bouw groeit, maar blijft toch nog achter ten opzichte van andere branches. Nu.nl sprak Nina van Arum, directeur bij een projectadviesbureau in de technische sector. 10 jaar geleden richtte zij een netwerk club op voor topvrouwen in de bouw en infrastructuur, met als indirect doel meer vrouwen in leidinggevende functies in de bouw te krijgen.
Eerst onderzocht zij natuurlijk of er behoefte aan zo’n netwerk was en vroeg 75 vrouwen in haar omgeving naar hun mening. Ze kreeg een unanieme JA. Nu, 10 jaar later heeft de club zo’n 750 leden en zijn ze nog steeds sterk groeiend!

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, maar waar staat Internationale Vrouwendag voor? Je kunt het grotendeels al herleiden uit de naam. Het is een speciale dag voor vrouwen waarbij vrouwen internationaal op deze specifieke dag centraal staan. Niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld wordt er stilgestaan bij de rechten van vrouwen. Hoe besteed jij aandacht aan Internationale Vrouwendag?