Sam als Eigen Baas

Sam, een gedreven 22-jarige met een hbo-diploma in Internationale Economie, staat aan het begin van zijn sales carrière en heeft al wat geleerd over werkgeluk. Sinds eind oktober 2023 werkt hij als commercieel adviseur bij BOEG, nadat hij werd benaderd via een bureau op het juiste moment.

Zijn passie voor het vak is onmiskenbaar: “Ik vind het geweldig om met mensen te werken; het praten, het onderweg zijn en alle ballen hoog houden,” vertelt Sam enthousiast. Hij beschrijft zijn werk als dynamisch en geniet van het constant bezig zijn.

Voor Sam is werkgeluk geen nieuw begrip, vooral nadat hij zich niet meer gelukkig voelde in zijn vorige baan. “Ik was nog niet actief bezig met om mij heen kijken, maar stond wel open voor benadering,” legt hij uit. Het idee om iets anders te zoeken na een jaar van opbouwen voelde aanvankelijk eng, maar het balletje begon pas echt te rollen toen hij werd benaderd voor nieuwe mogelijkheden.

Je moet het durven

Zijn visie op werkgeluk is helder: “Ik vind het erg belangrijk om met energie naar mijn werk te gaan en in een positieve flow te zitten. Resultaten behalen draagt bij aan mijn werkgeluk; ik haal veel voldoening uit het bereiken van doelen.”

Over het concept “Baas Over Eigen Geluk” zegt Sam het volgende. “Je hebt zelf de regie in handen om werkgelukkig te zijn. Zelfs als anderen een rol spelen, blijft zelfregie cruciaal. In mijn geval betekende dit het aangaan van een nieuwe uitdaging. Je moet het durven.”

Verandering en ontwikkeling doen soms pijn

Hoewel het nemen van regie over werkgeluk in het begin uitdagend leek, voelt Sam zich nu comfortabel met deze verantwoordelijkheid. “Omdat het mijn eerste baan was, had ik wel moeite met hoe ik het moest aanpakken,” geeft hij toe. Maar tegenwoordig is dit geen obstakel meer voor hem. Over tegenslagen en persoonlijke groei deelt Sam openhartig: “Ik heb stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, vooral als het gaat om het accepteren van fouten en het aangeven van grenzen. Verandering en ontwikkeling doen soms pijn, maar dat is essentieel voor groei.”

Dát gevoel moet je herkennen

“Bij BOEG zijn we veel bezig met werkgeluk, en dat zorgt ervoor dat alles waar ik al voor stond en de lessen die ik al heb gehad, mooi samenvallen,” voegt Sam toe. Voor anderen die streven naar meer controle over hun geluk heeft Sam een heldere boodschap: “Ongemak is ontwikkeling en daar moet je doorheen, maar ongeluk niet. Dát gevoel moet je herkennen.”