Begin je dag goed!

Velen zitten inmiddels in week 3 van het thuiswerken. Je bent inmiddels wel gewend aan de situatie óf je bent er helemaal klaar mee. Het ziet er alleen naar uit dat het nog wel even gaat duren. Dus om toch een beetje aan de situatie te wennen en je deze eigen te maken heeft BOEG weer een aantal tips. Dit keer zijn het een tips om jouw thuiswerkdag te starten.

 1. Zet je wekker op tijd

  Dit klinkt waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Het duurt waarschijnlijk nog geen minuut om van je bed richting je werkplek te rollen. Maar zet je wekker echt op tijd, zodat je jouw normale ochtendroutine (min reistijd) kunt doen.

 2. Volg je normale ochtendroutine

  Ben je een ontbijter? Neem de tijd om te ontbijten, voordat je begint aan je werkdag. Lees je normaal nu.nl of de krant? Neem hier dan de tijd voor. Kortom, doe alle dingen die je op een normale werkdag in de ochtend ook zou doen.

 3. Ga naar je werkplek

  Ga niet, ook al kan dat verleidelijk zijn, op de bank of in bed liggen met je laptop. Er zijn maar weinig mensen die in deze houding of op deze plek goed kunnen werken. Zoek een plek op in huis waar je lekker kunt zitten en genoeg werkruimte hebt.

 4. Maak een to-do lijstje

  Start je werkdag met het maken van een to-do lijst. Misschien doe je dit normaal ook, maar zeker als je thuis werkt is dit aan te raden. Zo zorg je voor wat structuur in je dag.

 5.  Begin de dag met een kop koffie of thee

  Zorg een beetje voor jezelf. Als je geïnstalleerd bent op achter je laptop met een kop koffie of thee, dan pas kan je werkdag écht beginnen!

Heb jij een eigen routine om je dag te beginnen? Laat het ons vooral weten. We zijn benieuwd hoe jij ervoor zorgt dat het thuiswerken een succes is. Heel veel succes de komende tijd!