Creatief in quarantaine

De scholen blijven in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten. Gelukkig kunnen de kinderen wel bij blijven door een paar uur per dag een online lesprogramma’s te volgen en de videobellen met de leerkracht. Maar de rest van de dag kan erg lang duren als je je verveelt. Daarom vandaag: 5 tips om de dag door te komen voor kinderen. Hopelijk zijn we nét op tijd en zijn jullie nog niet verslaafd aan Youtube!

 1. Doe eens iets anders met wc papier

  Hoogstwaarschijnlijk heb je een hele grote voorraad wc papier in huis. Aangezien dit genoeg is voor de komende 6 maanden… waarom hier niet iets leuks mee doen? Je kunt namelijk leuke dingen doen met wc papier. Maak bijvoorbeeld een mummie van je broertje/zusje door hem/haar volledig in te wikkelen met wc papier! Wat je dan overhoudt zijn heel veel lege wc rollen. Kijk hier voor 25 originele knutselwerken met wc rollen.

 2. Kaartspel spelen

  Veel ouders hebben dit nog wel ergens liggen. Denk aan spelletjes als pesten, ezelen, toepen en patience. Leuk om te leren én leuk om te doen! Ken je de spelregels nog niet? Lees deze hier.

 3. Stoepkrijt

  Let op: dit is natuurlijk iets voor buiten, niet binnen. Dus als je naar buiten gaat, doe dit dan voor je eigen huis en let op de 1,5 meter afstand van buurkinderen. Maak een mooie kleurrijke tekening óf laat een mooie boodschap achter voor iemand die dat verdient.
  Is alle stoepkrijt uitverkocht? Maak deze dan zelf!

 4. Puzzelen

  Hier ben je uren zoet mee! Hoe meer stukjes de puzzel heeft hoe moeilijker hij is. Als je geen uren bezig wilt zijn kun je elke dag een klein stukje doen. Heb je de puzzel af? Ruil een puzzel met een vriend(in). Zo hebben jullie allebei weer een nieuwe puzzel.

 5. De vloer is lava

  Er zijn heel veel spellen te bedenken met alle attributen die in huis te vinden zijn. Maak bijvoorbeeld in je eigen kamer of in de woonkamer een parcours van stoelen, bureau’s, deurmatten etc. zodat je niet de vloer aanraakt, de vloer is namelijk lava! Zorg er wel voor dat breekbare dingen opgeborgen zijn.

Ook vandaag horen we graag alle creatieve oplossingen tegen verveling van jullie. Heb je een leuk spel bedacht of heb je een leuke knutseltip, laat het ons weten!