Een kijkje in een andere keuken

Alweer een tijdje terug was de vijfde “Over een andere BOEG” . Onder het genot van een heerlijk ontbijt keken wij uit over de Maas vanuit het Rotterdamse Hotel New York. Ronald, de Chef Kok van Hotel New York, nam ons mee in zijn wereld. Wat komt er allemaal kijken aan samenwerking om gemotiveerd en met passie de gast te voorzien van een exclusieve maaltijd. Hoe zorg je zelfs bij 1500 couverts per dag voor een goed en heerlijk resultaat? Een mooi kijkje in een andere keuken, eerst figuurlijk en vervolgens ook letterlijk nadat we de keukens van Hotel New York mochten aanschouwen.

In de groep van zo’n 13 man en vrouw hebben we vervolgens kennis gedeeld rondom het thema Visie.

Wat zijn de effecten van het uitdragen van een duidelijke visie voor de inrichting van je projectteam en wat is de noodzaak ervan?

Welk effect heeft het uitdragen van een duidelijke visie op het functioneren van een organisatie: van het uitzetten van de grote lijnen tot het functioneren van een team?

We kunnen stellen dat het cruciaal is om een stip aan de horizon te hebben, ieder op zijn manier, dat hebben we ook ervaren door het verhaal van Ronald, de chefkok van Hotel New York. Waarom doen wij zaken zoals we ze doen? Door die stip aan de horizon creëer je beweging. Kortom, visie creëert beweging.

Duidelijk is ook dat je een project moet laten inrichten door mensen die daar bekwaam in zijn en meer waardevrij naar een project kijken. Hierdoor zal er meer transparantie zijn in de beoordeling van mensen, in plaats vanuit een inhoudelijke projectrealisatie elkaar de hand boven het hoofd houden. Door deze openheid en selectie vooraf zal meer het juiste talent in een project plaats nemen in plaats van louter die collega die nog tijd had om in het project te stappen. Cruciaal is dan ook het talent van mensen. Sterker: het talent van mensen gaat vóór wat er gedaan moet worden. Kortom, voor een projectinrichting gaat het eerst over het “wie” en dan over het “wat.”

Op deze manier zal werk ook echt als motivator worden ervaren, want mensen zitten in hun talent, waardoor zij nog meer energie in hun werk zullen leggen en er een positieve loop tot stand komt, waardoor men dus elkaar in een projectteam zal versterken.

”Over een andere BOEG” is een intervisiemoment.
Dit intervisie moment faciliteert BOEG vanuit de overtuiging dat kennis delen de kracht van het netwerk is en dat van elkaar leren ertoe bijdraagt om beter en effectiever met elkaar kunnen te werken in de toekomst.