Hoe was trainee Sabrina haar eerste maand?

Op 1 september zijn Chenoa en Sabrina bij BOEG begonnen aan hun commerciële traineeship. In een periode van 7 maanden worden zij al werkend opgeleid tot adviseur werving en selectie. Gedurende deze 7 maanden nemen wij jou mee in hun BOEGreis. Hoe gaat het hen af en waar kijken zij naar uit?

Na Chenoa is het vandaag de beurt aan Sabrina om over haar eerste maand te vertellen.

“Ik was hiervoor werkzaam in een hotel, waar ik ook een opleiding voor gevolgd heb. Maar ik was stiekem al wel een beetje om mij heen aan het kijken, omdat ik het meer naar mijn zin had. Ik zag op LinkedIn vaak berichten van een vriendin van mij, die werkt als recruiter, voorbij komen en dat sprak mij heel erg aan. Maar ik wilde wel liever ook het contact met klanten in plaats van alleen kandidaten. Ik ging op zoek naar bedrijven waar ik aan de slag kon gaan, dit bleek wel lastig te zijn zonder relevante werkervaring. Toen kwam ik op LinkedIn de vacature voor het traineeship bij BOEG tegen en dat leek mij de ideale oplossing! Alles leren in de praktijk, ervaring opdoen voor 7 maanden en dan als adviseur werving & selectie aan de slag gaan.
Bij de kennismaking werd ik zo warm ontvangen en meerdere collega’s stelden mij op mijn gemak. Ik dacht gelijk: met deze mensen wil ik werken!

Deze eerste maand werd ik echt in het diepe gegooid en dat was leuk! Op dag 2 werd er gezegd: ‘Ga maar bellen.’ Ik denk dat als dit moment te lang op zich had laten wachten, de drempel ook steeds hoger zou worden. Hierdoor móet je beginnen en zit je er gelijk goed in.

Ook ik vond het soms lastig om constant te bellen en toch vaak nee te incasseren. Maar daarentegen haal je extra voldoening uit een ja. Als het even een dag niet lukt probeer ik even iets anders toen zoals searchen op LinkedIn of finance artikelen lezen. Deze hele markt is natuurlijk nieuw voor mij en op deze manier verdiep ik me hierin.

De afgelopen tijd heb ik mij vooral gefocust op het bellen van (potentiële) klanten en ik wil de komende tijd die 360 graden rol gaan oppakken, dus ook kandidaten spreken. Stap voor stap kan ik steeds meer die 360 graden rol zelfstandig vervullen. Dat is natuurlijk mijn einddoel.

Kennismaken met Sabrina of haar succes wensen in de komende maanden? Geef haar gerust een belletje of stuur eens een berichtje. Haar contactgegevens vind je hier.