Mandy als eigen baas

Na 4,5 jaar trouwe dienst staat Mandy op het punt om binnenkort haar sabbatical te beginnen. Maar voordat ze haar welverdiende rust neemt, deelt ze graag haar verhaal over haar ontwikkeling bij BOEG en haar zoektocht naar werkgeluk.

Na het afronden van haar rechtenstudie, heeft ze besloten om niet in dat vakgebied te gaan werken. In 2015 begon Mandy haar loopbaan in de arbeidsbemiddelingsbranche. Ze heeft bij verschillende bureaus gewerkt, maar bij één daarvan voelde ze zich erg ongelukkig vanwege micromanagement en verkeerde verwachtingen.

”Altijd al bezig met werkgeluk”

“Toen ik bij dat bureau zat, kon ik wel huilen, zowel op weg naar werk als terug naar huis,” herinnert ze zich. “Het was een zeer moeilijke periode van 4 maanden waarin ik erg zoekende was naar het pakken van de regie over mijn werkgeluk.” Gelukkig leidde een connectie met een oud-collega haar naar BOEG, waar ze een warm en ondersteunend team vond dat haar hielp om haar werkgeluk te herontdekken.

“Altijd al bezig met werkgeluk,” legt ze uit, “vooral op momenten waarop je ongelukkig bent, ga je bewust op zoek naar verandering.” Bij BOEG vond ze niet alleen een stimulerende omgeving, maar ook collega’s die haar motiveerden om actief te werken aan haar eigen geluk.

Het concept van “Baas Over Eigen Geluk” interpreteert ze als een actieve houding, een voortdurende inspanning om controle te nemen over je eigen welzijn. “Het is niet iets wat je overkomt, maar iets wat je zelf moet creëren,” voegt ze toe.

Om die controle te nemen, heeft ze stappen ondernomen, zoals het kenbaar maken van haar ambities. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik die gesprekken kon voeren bij BOEG,” zegt ze. “Dat maakte echt een verschil.” Haar inzet werd beloond toen ze onlangs de rol van BOEGbeeld manager op zich nam, een nieuwe uitdaging waar ze veel energie uit haalt.

”Het begint allemaal met communicatie en zelfvertrouwen.”

Toch waren er momenten waarop het nemen van controle over haar geluk moeilijk was. “Terugkijkend naar die slechte ervaring van 4 maanden, wist ik eigenlijk al op dag 2 dat het niets zou worden,” geeft ze toe. Ze had toen eerder aan de bel kunnen trekken wat ze niet deed. Maar bij BOEG vond ze een omgeving waar ze zich kan uitspreken en ondersteuning kan krijgen van haar collega’s.

Voor anderen die ook streven naar meer controle over hun werkgeluk, heeft ze eenvoudig advies: “Spreek je uit. Laat zien wat je wilt en wat je ambities zijn. Het begint allemaal met communicatie en zelfvertrouwen.”